Indhold i denne sektion:

Studietur 19: Walk the talk 2.0 – eTwinning & internationalisering

Turbeskrivelse

Vi besøger Tollgate Primary School for anden gang. Der er sket en stor udvikling siden første besøg i januar ’17. Vi skal således besøge en skole, der bevæger sig mod sin egen version 2.0.

Skolen ligger i det østlige London, ganske tæt på ExCel Exhibition Centre og Bettshow. Området er multietnisk og multikulturelt med høj diversitet – men også med store sociale og socioøkonomiske udfordringer.

Skolen ligger helt i toppen i UK; både fagligt og organisatorisk i kraft af et stærkt, fokuseret lederskab med fornyede kræfter og med dedikeret fokus på og inddragelse af mangeartede lokale og eksterne ressourcer. Seneste Ofsted-rapportering vurderer skolen som “outstanding” på alle områder. Der er desuden løbende knyttet 25-30 lærerstuderende til skolen.

Skolen har i efteråret 2018 sine 5. årgangsklasser med i et større eTwinning-projekt om havforurening, som Nyager skole fra Rødovre koordinerer, og hvor eleverne bl.a. arbejder med Scratch. Besøgsgruppen inviteres helt ind i projektet.

Fokus under besøget er både på skolens daglige praksis, internationalisering med eTwinning og ICT.

Skolens intention er desuden at koble sig på ”CRAFT” som metode og koncept efter, at vores værtinde ved besøget, Deputy Teacher Iclal Lawrence, i foråret 2018 sammen med 135 andre eur. lærere deltog aktivt i eTwinning DK’s store 21st-event, koblet med CRAFT på læringsfestivalen i København.

Turen slutter med, at eTwinning DK byder på frokost på en tyrkisk restaurant ganske tæt ved skolen.

Målgruppe

Undervisere og pædagoger fra indskoling og mellemtrin, skoleledere, vejledere samt konsulenter fra kommunale forvaltninger.

Særligt fokus på skoleudvikling med internationalisering, herunder eTwinning som organisatorisk og praktisk, fagligt og kollaborativt værktøj med pædagogisk it.

Turleder

Claus Berg, koordinator for eTwinning DK, siden 2005 og Chefkonsulent, Styrelsen for It og Læring (STIL) 

Tlf: +45 4053 1431
Mail: etwinning@stil.dk 

Link

http://www.tollgate.newham.sch.uk/ 

Mødetid/sted

Lobbyen på Strand Palace Hotel kl. 8.00

Transport

Tube fra Embankment eller Charing Cross +  1 bus (49-55 min.)

Fra skolen til ExCel er der knapt 2 km (10-15 min. med 1 bus, eller til fods).

Turen slutter med lunch på skolen i så god tid (senest kl. 12:30), at deltagerne snildt kan nå til ExCel og fx eftermiddagens event Nordic @ Bett.

Om denne side